Jeugdactiviteiten

Er is gebleken dat de (ouders van de) jongste jeugd snel afhaakt met de ‘officiële’ World Tour, georganiseerd door de KNLTB, aangezien de reisafstand  groot is in verhouding tot de speeltijd (Dit geldt alleen voor de aller jongste jeugd Rood 2). Om dit te voorkomen is het volgende idee ontstaan:

Lokale ‘jeugdcompetitie’ voor jeugd van 5 t/m 9 jaar van T.V. Boerenslag, T.V. Sint Maarten en T.C. Schoorl

Om de jeugd op spelenderwijs kennis te laten maken met wedstrijdtennis is er een idee ontstaan om met 3 verenigingen uit de omgeving een ‘eigen’ jeugdcompetitie op te zetten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Deze competitie zal 3x worden georganiseerd, door alle verenigingen 1x. (zondagochtend, 1,5 tot (maximaal)  2 uur speeltijd). (Vaak is 1 uur al genoeg voor de rode kinderen)

Alle kinderen in deze leeftijdscategorie worden door haar eigen jeugdcommissie uitgenodigd om hier aan mee te doen. De drie verenigingen nemen ieder één keer de verantwoording om een ochtend te organiseren, genoemd ‘Host-vereniging’. Dit houdt in dat alle deelnemende kinderen op die dag naar de Host-vereniging komen om daar de wedstijdjes te komen spelen.

Om het laagdrempelig te houden wordt deze competitie neergezet als een feest, het ‘Tennistijger feest’. Na ieder feestje krijgen de ‘tennistijgertjes’ een herinnering aan hun deelname en inzet en gaan we met z’n allen op naar het volgende ‘Tennistijger feest’. Bij deelname aan alle drie de Tennistijgerfeesten, ben je een échte ‘Tennistijger’ en heb je een medaille verdiend!

Kosten:

We vragen een kleine bijdrage van €5,- voor de te maken kosten. Mocht dat voor iemand een belemmering zijn, dan zoeken we voor die persoon naar een oplossing.

Speeldata:

10 september 2017, 24 september 2017 en 8 oktober 2017.

Rood

  • De wedstrijd bestaat uit één tiebreak tot de 7. Wie het eerste 7 punten wint, heeft gewonnen (7-6 is einde partij);
  • Er wordt gespeeld met een stage 3 bal, de rode bal;
  • Je serveert om de beurt;
  • De enkelspelzijlijn geldt als servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn;
  • Je speelt alleen enkels, nog geen dubbels;