Alles over Advantage tennisactiviteiten

Wat doet tennisorganisatie Advantage Tennisactiviteiten?

Advantage Tennisactiviteiten, de tennisorganisatie die verenigingen versterkt en verbindt

Tennislessen, persoonlijk en professioneel

Binnen de tennislessen wordt er gezocht naar de persoonlijke voorkeuren van de leerling, zoals een voorkeur-zintuig, een voorkeur-focus of een voorkeur van leerstijl. Door de persoonlijke voorkeur van de leerling te vinden zullen doelen eerder bereikt worden en de leerling  bewust bekwaam kan handelen.

Tenniskids, het nieuwste jeugdtennis

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Janneke is gespecialiseerd  Tenniskids-trainer. Met de applicaties Tenniskids 1, Tenniskids 2, Tenniskids 3, Tenniskids Blauw , Tenniskids@school en Tenniskids Gamification op zak ben je aan het juiste adres

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Verenigingsondersteuning, versterken en verbinden van verenigingen

Tennisorganisatie Advantage Tennisactiviteiten is DE spil tussen verenigingen. Wij zorgen er voor dat tennisverenigingen elkaar versterken door middel van samenwerken. Zo verbinden wij de verenigingen en haar leden met omliggende tennisverenigingen, zo dat het bovenstaande probleem opgelost kan worden.

Wij adviseren en ondersteunen tennisverenigingen op de volgende onderwerpen:

  • Beleid en organisatie
  • Ledenwerving- en behoud
  • Vrijwilligers
  • Sponsoring

Tennisrackets bespannen

Wij bespannen tennisrackets met een bespanning die past bij de speelstijl van de speler.  Er worden verschillende type snaren gebruikt, in de categorieën comfort, allround en spin.
De speler voelt de bespanhardheid en niet de spankracht die tijdens het bespannen gebruikt is. De hardheid wordt uitgedrukt in kg/cm of DT waarde. Een hardheid van 34 kg/cm betekent dat er 34 kg kracht nodig is om de bespanning 1 cm in te drukken.
De speler voelt de bespanhardheid veel meer dan de rekkwaliteit van de snaar, en de bespanhardheid bepaalt wat de speler voelt van de kwaliteit van de snaar. Een zeer comfortabele snaar hard bespannen voelt zeer oncomfortabel.
Er wordt bespannen “op hardheid”, de spankracht wordt berekend voor een bepaald racket met het doel een bepaalde hardheid in het racket te verkrijgen.

Om de hardheid te kunnen controleren wordt er gebruik gemaakt van een hardheidsmeter, de ERT 300, die al meer dan 10 jaar op de markt is. De hardheid voor tennis rackets ligt tussen de 25 en 40 kg/cm.

Schooltennis, een brug slaan tussen bewegingsonderwijs en de tennisvereniging!

Ook in 2018 zullen wij het schooltennis organiseren voor de verenigingen die bij ons zijn aangesloten. Op school wordt tijdens de gymles een tennisles gegeven door de trainer. Het gaat erom dat deze les een feestje is en kinderen dolenthousiast worden gemaakt. Hierbij is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd kunnen spelen. Om de drempel te verlagen naar de vereniging is het belangrijk om de laatste les tijdens schooltijd op de tennisvereniging te geven door dezelfde clubtrainer. Alle kinderen die deelnemen krijgen een schooltennisdiploma.

Advantage Tennisactiviteiten verzorgt het schooltennis als ledenwervings-activiteit en zal vanaf 2018 ook de scholen gaan bezoeken. Voor de verenigingen die zijn aangesloten bij Advantage Tennisactiviteiten zal dit geheel gratis verzorgd worden.

Clinics, maak kennis met tennis

Wilt u een bedrijfsuitje, een teambuildingdag, of wilt u een gezellige dag met vrienden? Advantage Tennisactiviteiten organiseert clinics op maat voor zowel bedrijven, verenigingen, en particulieren. De clinics zijn voor alle leeftijden en is mogelijk op ieder niveau. Het is de bedoeling dat iedereen plezier en ontspanning beleeft en dat op een actieve manier op de tennisbaan.

Wilt u informatie over tennislessen, clinics, bespannen of andere activiteiten dan kunt u contact op nemen met Janneke

Of wil je meteen inschrijven voor de tennislessen in Sint Maarten? Ook voor kinderen is het mogelijk om tennisles te volgen, kijk voor meer informatie bij tenniskids of schrijf je direct in via het inschrijfformulier